Cozonac: deliciu pe inima românului
Se apropie Paștele, motiv numai bun să ne îndreptăm puțin atenția către cel mai iubit dintre cei mai iubiți: cozonacul.
De Sărbători, meniul include întotdeauna cozonacul pufos, cu nucă, rahat și cacao. Plasat în mijlocul mesei, acesta își găsește locul chiar și între bucate moderne sofisticate, fiind emblema sărbătorilor pe care cu toții le așteptăm.
Istoria cozonacului se întinde pe mai multe secole, fiind prezent încă din Evul Mediu, când era umplut cu fructe uscate. Însă ne dorim să privim cozonacul prin prisma tradiției noastre. Cozonacul este mai mult decât un desert pufos cu cremă de nucă și cacao, acesta este un liant, o dulce amintire din copilărie.
Nimic nu se compară cu bucuria de a rupe un cozonac proaspăt scos din cuptor care umple încăperea de parfumul dulce de coptură. Cei mai norocoși au avut măcar o dată ocazia să vadă întreg procesul făuririi cozonacului, de la pregătirea ingredientelor până la coacerea într-un cuptor tradițional pe lemne.
Cozonacul făurit în Cofetăria Ando Fantezia
Ne dorim să păstrăm cât de mult posibil rețeta bine păstrată de cozonaci moldovenești, frământați cu grijă, dospiți în tihnă, împletiți atent și copți la foc potrivit. Am realizat în cei peste 30 de ani de activitate mii, poate zeci de mii de cozonaci, și am adus sărbătoarea în casele clienților noștri fideli. Perioada Paștelui și a Crăciunului este preferata noastră deoarece ne simțim în laborator ca acasă. Ne bucurăm să umplem toate mesele cu bunătăți tradiționale: cozonaci, păști.
Și dacă vi se face poftă pe parcursul anului de o felie de cozonac cu un pahar călduț de lapte, la noi găsiți, în 99% din cazuri, cozonac aurit, împachetat cu grijă gata pentru a fi luat acasă.
Vă invităm să comandați și dvs, bunătăți care ne aduc împreună și care ne trezesc amintiri dulci.
Comandă cozonac!Și oricât de mult ne-am fi ospătat, mereu parcă mai este loc pentru o felie de cozonac!